Čižmy alebo sandále – akým typom je lepšie začať?

Nude love, klasika v odtieňoch béžovej
9 grudnia 2022
Studená fialová.
15 stycznia 2023

Čižmy alebo sandále? Čo si vybrať ako prvé?

Túto otázku si kladie veľa ľudí. Výber je ťažký, pretože oba typy sú úplne odlišné a ponúkajú úplne iné možnosti. Prečo je tento výber pre začiatočníka ešte ťažší?
Aby ste si vybrali tú správnu obuv pre seba, musíte zvážiť, aký exotický štýl chcete tancovať. To, čo mám na mysli?
Ak volíme flow, old school alebo iné podobné štýly, jednoznačne odporúčam sandále. Sandále zdôrazňujú línie chodidiel a predlžujú nohu, čo je pri týchto štýloch mimoriadne dôležité a zdôrazní pohyb.

Aké ďalšie výhody majú sandále?

Naučíme sa správne používať chodidlo a členok. Čo bude pre začiatočníka dosť ťažké a náročné.
Tu prichádzajú na rad otázky a debaty rôznych ľudí. Mnoho ľudí odporúča na začiatok sandále na rozvoj tohto pohybu, no je takáto obtiažnosť potrebná pre človeka, ktorý s takými topánkami nikdy netancoval a nikdy s takýmto tancom nemal skúsenosti? Podľa mňa nie. Pri pohľade na mojich študentov, ktorí sa snažia zapamätať si pohyb na začiatku, ako hýbať rukou a nohou a nevyvrtnúť si členok. Takže si myslím, že začať svoje dobrodružstvo s členkovými topánkami a nie sandálmi bude pre mnohých ľudí oveľa lepšou voľbou. Najmä preto, že máme veľký výber čižiem, z ktorých nie všetky tak pevne držia nohu. Noha v semišových čižmách funguje úplne inak ako v lakovaných. Lakované čižmy budú mať najtuhšie chodidlo, čo znamená, že budeme musieť vynaložiť najmenšie množstvo práce s chodidlami. A určite sa v nich bude najľahšie tancovať. Výberom semišového modelu však môžeme s chodidlom pracovať oveľa viac, pretože nie je také tuhé a vieme s ním pracovať.

 

Na výber máme aj kožené čižmy, ktoré sú niekde medzi lakovanou kožou a semišom. Pre mňa najlepší. Noha drží a zároveň sa s ňou dá pracovať. Tento model má však najmenší výber farieb, takže ak chceme farebné topánky, musíme zvoliť lakované a semišové topánky.

Prečo by som si inak na začiatok vybral členkové topánky?

Pri učení exotických trikov ich nevieme vykonávať správne a v dôsledku toho môže dôjsť k poškodeniu otvorených prstov v sandáloch. Preto, aby ste sa naučili exotické triky (najmä skákanie), odporúčam kúpiť si členkové topánky. Ak poznáme správnu techniku ​​a vieme predviesť daný trik, určite si ho v sandáloch zopakujeme.
Ak je teda náš štýl exotický tvrdý, aj tam sa lepšie osvedčia členkové čižmy, a to hlavne vďaka učeniu a používaniu mnohých trikov. A tempo prechodov a vykonaných choreografií.
Najlepšie je mať vo svojej zbierke sandále aj čižmy. A cvičiť v oboch, podľa toho, čo máme pripravené na tréning. A na čo sa momentálne zameriavame, na čom chceme pracovať.
Ak si však musíte vybrať, premyslite si, na čo (aký štýl) ich využijete. A ak len začínate a neviete, ktorý smer bude pre vás ten pravý, odporúčam členkové topánky, pretože v nich sa dá podľa mňa bezpečne precvičiť všetko. Žiadne starosti s vyvrtnutím členku alebo privretím prstov.
Ale ako som už písal, názory budú rozdelené podľa preferencií štýlu.

MalwinaGS

Modely na fotke sú:

 
 

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /bootky.sk/blog/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
Martyna Zawadzka