Tréning všímavosti.

Hypersexualita, čo to je?
23 sierpnia 2022
Ako prebudiť svoju ženskosť?
6 października 2023

O téme všímavosti vo vzťahoch sa nehovorí často, a predsa sú to hlavne naše hlavy, ktoré určujú, ako sa v posteli cítime. Určite stojí za to vyčistiť si mozog od všetkých myšlienok, aby ste sa nechali unášať vášňou a fantáziou. Nie raz sa nám stalo, že sme mali hlavu plnú pretekov.

Mindfulunes – Tréning všímavosti.

V tomto bode stojí za to zistiť, čo sú to mindfuluny. Je to tréning všímavosti. Čerpá z budhistických tradícií, pričom rozšírenie tejto techniky v západnom svete sa pripisuje americkému profesorovi medicíny a terapeutovi Jonovi Kabat-Zinnovi. Hlavným cieľom tréningu všímavosti je upriamiť pozornosť na tu a teraz, teda vedomé ukotvenie v prítomnom okamihu.

Upokojujúce techniky.

V dnešnej dobe je niečo, čo nás trápi na každom kroku. Bohužiaľ, toto všetko sťažuje úspešný sexuálny život, už len preto, že naše libido nespúšťa sex, keď je náš život v zhone a nie je čas na odpočinok. Preto budú všetky upokojujúce techniky veľmi užitočné. V tomto bláznivom svete nemôžete zabudnúť na seba a svoje potreby. Uvidíte, ako sa váš postoj zmení, keď navštívite kaderníctvo, kozmetičku či solárium. Ak vám krásne telo dodáva sebavedomie, urobte pre to všetko.

Sebaprijatie.

Všímavosť predovšetkým odmieta myšlienkové pasce. Čo sa skrýva za týmto tvrdením? A nič iné, len že sa príliš staráme o svoj vzhľad, chlpy na intímnych orgánoch, celulitídu a faldy na bruchu. Ak sa prijmeme na sto percent, určite to vyústi do spokojnosti s naším intímnym životom. Tiež nestojí za to, aby som sa príliš trápil tým, či budem mať orgazmus alebo nie. Pamätajte, že prítomnosť orgazmu nie je povinná. Veľmi dôležitá je aj blízkosť s partnerom a naša dobrá nálada. Podľa výskumov má veľa žien asexuálny sex. A to je tiež v poriadku.

Komunikácia.

Komunikácia vo vzťahu je dôležitá. Ak sa s partnerom porozprávam a poviem mu, čo robím a prečo, vo vysoko citlivom vzťahu sa môžem spoľahnúť na pochopenie, zdôrazňuje Tomasz Krasuski. Základom dobrého vzťahu a jeho pevných základov je rozhovor. Ak sa vo vzťahu prijmeme, bude to určite len v náš prospech.

Obmedzte vonkajšie podnety.

Všímavosť počas sexu zahŕňa odrezanie sa od vonkajších podnetov. Čo to znamená v praxi? Ak sa počas sexu sústredíte len na zvuky z otvoreného okna, zatvorte ho. Ak máte doma domácich miláčikov, ktorí vám bránia postarať sa o seba, zatvorte dvere spálne. Ak je na vás príliš jasno, zhasnite svetlo a upravte si náladu sviečkami. Zamyslite sa nad tým, čo vám bráni nechať svoje fantázie utiecť a ak je to nejaký vonkajší faktor, obmedzte ho čo najviac.

Očný kontakt.

Sexuálna všímavosť zahŕňa aj: nadviazanie očného kontaktu s partnerom, to je veľmi príjemná fáza tréningu všímavosti. Každý z nás sa rád pozerá na svojho partnera, keď sa o nás pokúša, bozkáva a dotýka sa nás. Je to veľmi vzrušujúce. Niekedy sa hovorí, že niekto, kto má v očiach oheň, neznamená nič iné ako byť zamilovaný alebo vzrušený. Pre mnohých ľudí je to skvelé palivo pre vzrušenie. Ak ste zamilovaní, určite sa každý deň pozeráte do očí. Dá sa v nich prečítať množstvo emócií. Prečo je to dôležité v mindfulunes? Je to preto, že nám to uľahčuje sústrediť sa na jednu vec.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /bootky.sk/blog/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
bootky