Topánky a charakter.

Topánky – sexy doplnok.
11 listopada 2021

Náš outfit, výber účesu či farieb sú prvky, ktoré môžu veľa povedať o našej osobnosti, charakterových vlastnostiach, sebavedomí, našej minulosti, vzťahoch s ostatnými a o tom, aký vplyv na nás malo detstvo. Prvý dojem, ktorý tieto detaily vidia na prvý pohľad, môže ovplyvniť naše vnímanie. Ako sa ukazuje, topánky sú mimoriadne cenným a mimoriadne zaujímavým zdrojom informácií o každom z nás, o ktorých si často ani neuvedomujeme.

Výber obuvi – jej štýl, charakter, farba, či materiál, z ktorého sú vyrobené, nie je náhodný! Pri výbere topánok so špecifickými vlastnosťami si možno neuvedomujeme, že sa nimi definujeme. Dokonca aj ľudia (alebo možno najmä tí), ktorí si myslia, že topánky nosia len preto, aby sa vyhli bosému chodeniu, nezaujíma ich móda alebo je jedno, aký model si zvolia, pokiaľ sú topánky pohodlné, tiež robia výber, ktorý ich v niektorých spôsobom.

Čo môžu znamenať topánky, ktoré nosíte?

Základom pre výber konkrétnej obuvi je množstvo našich skúseností a skúseností. Napríklad masívne topánky s hrubou podrážkou nosia najčastejšie ľudia, ktorým chýba sebavedomie a chcú vyčnievať z davu a dodať si odvahu. Ľudia, ktorí si cenia voľnosť a voľnosť, si najčastejšie vyberajú modely v športovom štýle a subtílne, jemné a ľahké topánky sú doménou tých, ktorí sa cítia byť dominantní okolím, a preto by sa chceli vzdať.

Milovníci topánok s množstvom ozdôb si možno chcú vďaka nim zlepšiť sebavedomie, ale aj skúsiť prifarbiť svoje životy, ktoré sú z ich pohľadu nudné či plné problémov. Špicaté topánky často nosia ľudia z domovov, kde dominantnú úlohu zohrávali ženy, a tak museli vždy brať do úvahy jej názor. Poškodené, ošúchané či ťažké topánky, plné kovových prvkov, zase môžu signalizovať ťažké detstvo, ale aj nepokojnú dušu, ktorá pre seba hľadá bezpečný prístav.

Pri rozbore výzoru ľudí okolo nás sa oplatí venovať pozornosť aj aktuálnej móde. Ľudia, ktorí milujú obuv, sledujú trendy, neustále menia svoj imidž, môžu obuvou naznačiť napríklad svoju otvorenosť a ochotu k novým skúsenostiam a zmenám.

Pohodlie má veľa mien

Každý z nás má pri výbere obuvi iné preferencie, no ich pohodlnosť je jednou z najdôležitejších vlastností, na ktoré dbáme. Pohodlie môžu rôzni ľudia vnímať rôzne – pre niekoho nepohodlie alebo príliš vysoký podpätok, pre iného zvláštne pocity pri montáži. Ľudia, pre ktorých je komfort vnímaný zmyslami rozhodujúci pri výbere obuvi, nám umožňuje veľa čítať o ich charaktere. Pohodlná obuv je doménou tých, ktorí potrebujú priestor, voľnosť konania, možnosť pohodlne sa pohybovať, ale aj nezávislosť. Sú to ľudia, ktorí neznášajú obmedzenia, pokusy o presadzovanie svojich názorov či nátlaku, ale cenia si priamy kontakt s ostatnými. Oplatí sa myslieť aj na pohodlie z hľadiska pocitov. Ľudia, ktorí majú pri prechádzaní topánkami pocit, že nie sú pre ne, že im nesedia, aj keď sú pekné, módne alebo za skvelú cenu, si ich jednoducho nekúpia. Rovnako dôležité je, že pohodlie má mnoho mien – pre niekoho to budú vysoké ihličkové a platformové topánky ako modely Pleaser, pre iného Creepers a pre iného športové varianty.

Ste otvorený zmenám?

Sú ľudia, ktorí roky preferujú len jeden model obuvi. Čo to o nich hovorí? V prvom rade si cenia stabilitu, predvídateľnosť a nemennosť, no veľmi dobre neznášajú nové situácie, ktoré im spôsobujú nepohodlie. Často zostávajú vo svojom svete, nehľadajú od života niečo viac. Táto situácia môže byť aj úplne opačná – milovníci obuvi určite vedia, o čom hovoríme. Mať topánky na každú príležitosť a žiadnu príležitosť, v celej škále farieb, strihov, štýlov a s rôznym charakterom môže týchto ľudí definovať ako pestré vtáky, ktoré milujú zmeny a neustále hľadajú nové zážitky.

Často nás práca alebo rola, ktorú v živote zohrávame, núti mať špecifický dress code, no vďaka obuvi sa môžeme prejaviť a dať o sebe vedieť z úplne novej stránky. Topánky s ostrou špičkou môžu ukázať naše sebavedomie, odhodlanie a odvahu ísť za cieľom, zaoblené špičky zasa napovedia o priateľskosti, ochote konať či spolupracovať. Vďaka výberu obuvi si môžeme budovať svoj imidž a formovať to, ako nás vníma okolie.

Keďže topánky sú cenným zdrojom informácií o človeku, stojí za to venovať pozornosť modelom, ktoré si vyberáme. Ak chceme byť vnímaní špecifickým spôsobom, napríklad ako vynaliezaví a podnikaví ľudia – najlepšou voľbou budú kvalitné, kožené a zachovalé modely, keď chceme vyčnievať z davu, ukázať svetu svoju otvorenosť a čo nás čaká – topánky s charakterom, so zaujímavou textúrou, farebnými kombináciami či originálnou podrážkou určite nezostanú bez povšimnutia.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /bootky.sk/blog/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
bootky